Dodatni moduli in razširitve

Poleg osnovnih orodij TYPO3 ponuja številne module za povečanje funkcionalnosti, s katerimi lahko imamo na svoji strani prav vse, kar si zaželimo. Naštejmo le nekaj najbolj priljubljenih in najpogosteje uporabljenih.

1.Novice

Modul omogoča enostaven vnos novic, ki se lahko po določenem času avtomatsko
arhivirajo. Novica lahko vsebuje tudi slike, povezave, datoteke in povezave na sorodne novice. Ta modul se lahko uporablja tudi za prikaz člankov. Zadnje novice so lahko prikazane na poljubni strani (npr. Prikaz zadnjih novic na prvi strani)

2.Enostavno pošiljanje pošte (Mailing lista)

Modul omogoča zbiranje e-naslovov in pošiljanje obvestil po e-pošti. Uporabniki se lahko prijavijo ali odjavijo direktno na spletni strani. Modul upošteva vse zakone o neželjeni pošti (SPAM).

3.Direktni marketing (Direct mail)

Modul omogoča zbiranje e-naslovov in podatkov o obiskovalcih, ki želijo prejemati obvestila po e-pošti, napredno razpošiljanje e-pošte prejemnikom in statistiko učinkovitosti. Modul upošteva vse zakone o neželjeni pošti (SPAM).

4.Pogosta vprašanja in odgovori (FAQ)

Modul vam omogoča enostavno predstavitev vprašanj in odgovorov na spletni strani. Vprašanja so lahko v različnih kategorijah.


5.Forum (diskusijske skupine)

Modul vam omogoča neomejeno število forumov, ki lahko pripadajo različnim kategorijam. V forumih lahko sodelujejo prijavljeni ali neprijavljeni uporabniki.


6.Statistika obiskanosti strani

Kdo in kdaj je obiskal vašo stran je neprecenljiv podatek, ki vam omogoča hitro odzivnost. Statistika vam prav tako pove, katere strani so najbolj obiskane, katere strani so obiskovalce napotile k vam, kateri iskalniki vas poznajo, ...

7.Center opravil (Task center)

Center opravil je namenjen večjemu številu urednikov spletne strani, ki si lahko medsebojno dodeljujejo naloge, pošiljajo sporočila ali pišejo zaznamke o urednikovanju. Tako so vse informacije povezane s spletno rešitvijo na enem mestu – v TYPO3.


8.Verzioniranje / Delovne skupine / Delovni procesi (Versioning / Workspaces / Workflow)

TYPO3 omogoča napreden nadzor nad objavo in pripravo vsebin. Vsaka stran je tako lahko v več verzijah, objavljena je le ena. Naprednejša oblika verzioniranja so Delovne skupine. Tako imate lahko skupino urednikov, ki lahko spreminjajo strani le v takoimenovani igralnici, ki ni vidna obiskovalcem spletne strani. Glavni urednik nato ustrezne vsebine objavi.
Najbolj zahtevna podjetja pa bodo želela zgornjim možnostim dodati še vnaprej določen delovni proces. Določen urednik lahko le vnese vsebino, ki jo mora nadrejeni najprej pregledati in potrditi, glavni urednik pa jo nato objavi na spletni strani.

9.Backup

Z gostovanjem na naših strežnikih so vaši podatki na varnem. Varnostne kopije izdelujemo na oddaljenem računalniku enkrat tedensko bolj zahtevnim podjetjem pa tudi enkrat dnevno. Če ste kljub temu v dvomih za svoje podatke, vam lahko vklopimo ta modul, ki vam omogoča z enim klikom prenesti celotno spletno stran na vaš računalnik.

10.Prijazni URL naslovi

URL naslov ponavadi vtipkate v brskalnik, da se odpre željena spletna stran (npr. www.tri-ex.si/index.php?id=12&pl=12). Kot sami vidite je omenjen naslov zelo zapleten saj vsebuje posebne znake (&=?) in številke. Prijazni URL naslovi takšen naslov preslikajo v obiskovalcem in iskalnikom prijazen naslov. (npr: www.tri-ex.si/storitve.html)

11.Zaklenjene vsebine / prijava in registracija uporabnikov

Velikokrat želite določene vsebine prikazati le izbranim obiskovalcem. Modul vam omogoča urejanje uporabnikov spletne strani in dostop do posameznih skupin. Modul omogoča neomejeno število uporabnikov in uporabniških skupin.

12.Iskanje po vsebinah

Napredni iskalnik vsebin bo našel vsak podatek na vaši spletni strani. Obiskovalcem tako ne bo potrebno iskati vsebin.

13.Galerija slik

Prikaz večjega števila slik je lahko zelo preprost. TYPO3 bo samodejno pomanjšal slike na najbolj optimalno velikost.

14.Anketa

Kaj si obiskovalci mislijo o vas, vaših izdelkih in storitvah? Anketa je enostaven način, da to izveste tudi vi. Anketo lahko izpolni vsakdo le enkrat. Po uspešnem glasovanju se prikaže grafikon trenutnega stanja glasovanja.

15.Povej prijatelju

Nasvetu prijatelja vedno najbolj zaupate. Obrazec na spletni strani omogoča obiskovalcu, da na enostaven in hiter način pošlje e-pošto prijatelju in ga povabi k obisku vaše spletne strani.

16.Katalog izdelkov

Modul je namenjen podjetjem, ki imajo večje število izdelkov oz. storitev ali pa želijo uporabljati modul e-trgovina. V katalogu imate lahko neomejeno število izdelkov.

17.E-trgovina

E-trgovina se uporablja v povezavi s katalogom izdelkov. Omogoča vam spletno košarico in naročanje oz. izdelavo povpraševanja za izbrane izdelke. Modul omogoča tudi urejanje naročil.

18.Povezave

Če želite na svoji spletni strani predstaviti tudi povezave, ki so organizirane v kategorije, potem je to pravšnji modul za vas.

19.Urejanje in prenos datotek

Modul omogoča obiskovalcem nadzorovan dostop do datotek in celo prenos datotek s strani uporabnika na spletno stran.

20.Avtorizacija vrnjenega materiala (RMA)

Podjetja, ki želijo avtorizirati pošiljanje izdelkov na servis, lahko to naredijo zelo preprosto s tem modulom, ki omogoča tudi vnaprej določene delovne procese.

21. Prijava in registracija uporabnikov

Modul za enostavno prijavo in registracijo novih uporabnikov, uredniški modul za  urejanje registriranih uporabnikov in uporabniških skupin, določevanje vidnosti strani ali vsebinskih elementov na nivoju uporabniških skupin.
Komu je namenjen: b2b, extranet, intranet,

22.Imenik

Imenik ponudnikov storitev na spletni strani z možnostjo iskanja.

23.Koledar

Modul Koledar omogoča vpisovanje raznih dogodkov v koledar. Opcijsko lahko mudul omogoča vpisovanje dogodkov tudi registriranim uporabnikom.